Wandelschoenen

Heerlijk ontspannen of juist heel sportief, wandelen is goed voor lichaam en geest. Goede wandelschoenen is daarbij een must. Omdat iedere wandelaar andere eisen stelt aan zijn/haar wandelschoenen bestaan er vele soorten. Bij ons vindt u een breed assortiment wandelschoenen van de merken Gri Sport, Hanwag, Hi-Tec, Jack Wolfskin, Lowa, Meindl, Salomon en Teva. Onze verkopers staan voor u klaar om samen met u de juiste schoen te vinden.

 

Aandachtspunten bij het kopen van wandelschoenen.

 • 1. Koop de schoen die past bij wat je gaat doen.
  Een lichte schoen voor de dagelijkse wandeling met de hond en een zwaardere schoen voor de vierdaagse.
 • 2. Pas schoenen nooit aan het begin van de dag.
  Liever in de middag. ’s Morgens zijn je voeten nog dun en naarmate de dag vordert worden ze dikker.
 • 3. Pasvorm is alles.
  Neem de tijd om schoenen te passen en probeer ook een (halve) maat groter en kleiner.
 • 4. Hoog, laag of er tussen in?
  Hoge wandelschoenen bieden veel steun aan de enkels. Dit is fijn voor mensen met zwakke enkels of als je in zwaar terrein gaat wandelen. Lage wandelschoenen zijn meer geschikt voor vlakke paden. Lage schoenen zijn doorgaans wat luchtiger. Mids zijn half hoge schoenen. Ze bieden niet veel meer steun dan lage schoenen, maar zijn fijner als je door plassen loopt.
 • 5. Waterdicht of niet?
  Waterdichte schoenen zijn in ons natte klimaat een voordeel. Schoenen worden waterdicht door ze aan de binnenzijde te voorzien van een ademend en waterdicht membraan. Ook kun je schoenen met ledervet waterdicht maken.
 • 6. De zool moet een goed profiel hebben. (en veel grip bieden op natte en droge ondergronden)
  Een kwestie van proberen. Sommige schoenwinkels hebben zelfs een loopparcours. Een bekende fabrikant van goede zolen is Vibram. Zij zijn zo’n beetje hofleverancier van alle schoenenmerken.
 • 7. Pas de schoenen met wandelsokken.
 • 8. Leer of kunststof?
  Lichtgewicht lage wandelschoenen zijn vaak gemaakt van super ademend kunststof. Een prima keuze, want goed ventilerende schoenen leveren minder blaren op. Stevige wandelschoenen zijn vaak van leer of een combinatie van leer met kunststof.
 • 9. Let op de trekkingklasse.
  Klasse A is geschikt voor paden en goede wegen. B is voor bergpaden en eenvoudige beklimmingen.

Meer info bij onze medewerkers.