Lichtgewicht tenten in alle soorten en maten!

Gaat u reizen, trekken, wandelen, backpacken, fietsen of nog veel meer. Als gewicht en pakvolume een rol spelen dan is een trekkerstent zeer geschikt voor u. Door de diversiteit van de verschillende modellen is er voor ieder wat wils. Of u nu alleen reist of in een groep, een fietstocht doet of gaat wandelen, de bergen in wilt of de Sahara verkennen, wij hebben een tent voor iedereen! Dankzij het lage gewicht, volume, stevigheid en ruimte van de tenten kunt u al snel besparen op uw gewicht en bepakking. Trekkerstenten zijn er al vanaf 495 gram.

Alle onderstaande modellen zijn te bezichtigen bij ons in de showroom!

Fjällräven Abisko Endurance 3

Ruime en stevige vierseizoenentunneltent met volledige zithoogte in de binnentent en een extra grote leefruimte. Dit maakt het verblijf in de tent comfortabel en het wordt gemakkelijker om lange, regenachtige dagen binnen door te brengen. Perfect voor wie een lichtgewicht, maar wel sterke en betrouwbare tent wil, voor gebruik in alle seizoenen en vrijwel alle omstandigheden behalve de meest extreme.

– Buitendoek: 40D/20D TripleRip Sil/Sil 100% Polyamide
– Binnendoek: 15D Ripstop DWR 100% Polyamide
– Grondzeil:  100% Polyamide
– Stokken: DAC Featherlite NSL
– Gewicht: 3030 gram
– Pakformaat: 43 x 20 x 20 cm (lxbxh)

Fjällräven Abisko Lite 2

De Abisko Lite 2 van Fjällräven is een compacte en lichtgewicht tweepersoonstent die in de warmere maanden van het jaar en ook om in de winter te gebruiken is. De tent is dus geschikt voor alle omstandigheden, behalve de meest extreme. Om het gewicht laag te houden is de tenthoogte iets lager en de leefruimte kleiner.

– Buitendoek: 100% Polyamide
– Binnendoek:  100% Polyamide
– Grondzeil:  100% Polyamide
– Stokken: DAC Featherlite NSL
– Gewicht: 2070 gram
– Pakformaat: 39 x 17 x 17 cm (lxbxh)

Bekijk deze tent op onze webshop!

MSR Access 2

De MRS Access 2 tent is een ideale lichtgewicht 2 persoons tent.  De tent is zeer degelijk en robuust, het lichte gewicht is te danken aan de speciale ‘Easton Syclone’ stokdelen, deze zorgen ervoor dat de tent bestand is tegen sneeuwval en harde wind. De tent is hierdoor geschikt voor alle seizoenen.

– Buitendoek: Ripstop Polyester 1200 mm 20D
– Binnendoek: Ripstop Nylon Micro-mesh
– Grondzeil: Durashield Nylon 3000 mm 70D
– Stokken: Easton Syclone
– Gewicht: Min 1,64 kg (pakgewicht 1,86 kg)
– Pakformaat: 46 x 15 x 15 cm (lxbxh)

Bekijk deze tent op onze webshop!

MSR Hubba Hubba

De bekendste tent van MSR, de Hubba Hubba NX. Niet alleen de bekendste maar ook een tent met een geschiedenis waar je u tegen zegt. Al jarenlang DE tent voor de mensen die graag lichtgewicht en compact op vakantie willen in een toegankelijke tent. Ook op te zetten zonder het buitendoek, waardoor u optimaal gewicht kunt besparen!

– Buitendoek: Ripstop Polyurethane & Silicone, 1200 mm
– Binnendoek: Ripstop Nylon 3000 mm Durashield
– Grondzeil: Tafetta Nylon 3000 mm 70D
– Stokken: DAC Featherlite
– Gewicht: 1,54 kg , 0,97 kg minimaal gewicht

Bekijk deze tent op onze webshop!

Vango Soul 100

Wil je graag snel en eenvoudig je tent opzetten tijdens je wandel- of fietsvakantie? Dan is de Vango Soul 100 een absolute aanrader. de tent heeft maar twee stokken en staat binnen 5 minuten. De ademende binnentent is ook op te zetten zonder de buitentent erover, ideaal bij warm weer!

– Buitendoek: Polyester, 3000 mm
– Binnendoek: Ademend Polyester
– Grondzeil: Waterdicht PE
– Stokken: Powerflex Glasfiber
– Gewicht: 1,8 kg
– Pakformaat: 50 x 12 x 12 cm (lxbxh)

Bekijk deze tent op onze webshop!

MSR Elixir 3

De Elixir 3 is de meest ruime driepersoons trekkerstent in deze prijsklasse. Extra opbergruimte bij beide ingangen. Ruimte voor drie slaapmatten van 51 cm. Meerdere opzetmogelijkheden, waaronder vrijstaande Fast & Light pitch met regenluifel. Betrouwbare 3-seizoenen bescherming dankzij de combinatie van ademende en sterke materialen.

– Buitendoek: Ripstop Polyester 1500 mm
– Binnendoek: Ripstop Nylon
– Grondzeil: Tafetta Nylon 3000 mm
– Stokken: 7000 series Aluminium
– Gewicht: 3,19 kg
– Pakformaat: 51 x 20  x 20 cm (lxbxh)

Bekijk deze tent op onze webshop!

MSR Mutha Hubba

De Mutha Hubba is een lichtgewicht, driepersoons tent van kwaliteit met veel leefruimte en verbeterde ventilatie. Met het vernieuwde ontwerp is de driepersoons Mutha Hubba NX van MSR een extreem lichte tent met heel veel leefruimte. De vernieuwde indeling geeft iedereen binnenin gemakkelijk toegang tot de uitgang en de uitrusting. Daarbij is de ventilatie ook sterk verbeterd. Deze eenvoudig op te zetten tent met de nieuwe geometrie maken hem zeer geschikt voor drieseizoenengebruik.

Bekijk deze tent op onze webshop!

Terra Nova Laser Ultra 1

Deze award-winnende 1 persoons trekkers tent is de lichtste tent ter wereld, speciaal ontworpen om u elke trektocht van het ideale onderdak te voorzien. Het speciale Ultra-buitendoek is lichter dan elk traditioneel trekkerstentdoek, maar ondanks het gewicht is het Ultra-tentdoek wel aanzienlijk sterker. Het doek ziet er kwetsbaar uit, maar is net zo sterk dan wel niet sterker als een parachute doek!

– Buitendoek: Ultra Fabric 3.000 mm
– Binnendoek: Ademend Nylon
– Grondzeil: Watershed Ripstop
– Stokken: DAC Aluminium 8,7 mm
– Gewicht: 490 gram
– Pakformaat: 35 x 8 x 8 cm (lxbxh)

Bekijk deze tent op onze webshop!

Vango Tryfan 300

De Vango Tryfan 300 koepeltent is geschikt voor 3 personen en heeft éen groot slaapvertrek met twee zijopeningen. De binnentent is los op te zetten in geval van warm weer. De tent heeft een overkapping met extra beschutting waar u bijvoorbeeld u rugtas veilig van de regen op kunt bergen. Alle ventilatie mogelijkheden kunnen met een rits worden afgesloten.

– Buitendoek: Polyester
– Binnendoek: Polyester
– Grondzeil: PE
– Stokken: Aluminium
– Gewicht: 4,3 kilogram
– Pakformaat: 53 x 24 x 24 cm (lxbxh)

Bekijk deze tent op onze webshop!

Vango Kibale 350

De Kibale 350 is perfect voor overgangs- en warme regio’s. Dankzij de vele ventilatiemogelijkheden (gaasdeuren aan de voor-, zij- en achterkant van de slaapcabine), de Nightfall slaapcabine en het ProTex Shield stof kunt u gemakkelijk in de tent verblijven. Het is ook uitgerust met ons gepatenteerde TBS II-systeem voor een hoog draagvermogen bij harde wind en een afneembaar vloerzeil in de voorruimte. Het biedt uitstekende ruimte voor maximaal 3 personen dankzij de 210 cm brede slaapcabine.

– Buitendoek: Polyester
– Binnendoek: Ademend Polyester
– Grondzeil: 70D Polyester
– Stokken: Powerflex Glasfiber
– Gewicht: 7,3 kg
– Pakformaat: 70 x 37 x 36 cm (lxbxh)

Vango Scafell 200

De Vango Scafell 200 is een zeer makkelijk en snel op te zetten lichtgewicht tent. Doordat de stokken van deze tent identiek zijn, kun je je nooit vergissen in welke stok waar moet komen. De Scafell 200 heeft ook nog eens een handige ruime voorbouw om te kunnen zitten en voor bagage. De tent is ontwikkeld om te presteren onder alle weersomstandigheden en is zeer geschikt voor fietsers, wandelaars en andere kampeerders die gewicht en pakmaat tot een minimum willen beperken.

– Buitendoek: ProTex 70D Polyester
– Binnendoek: Ademend Polyester
– Grondzeil: 70D Polyester
– Stokken: Aluminium Powerlite
– Gewicht: 2,5 kg
– Pakformaat: 48 x 16 x 16 cm (lxbxh)

Bekijk deze tent in onze webshop!

Vango Scafell 300

De Vango Scafell 300+ is een zeer makkelijk en snel op te zetten lichtgewicht tent. Doordat de stokken van deze tent identiek zijn, kun je je nooit vergissen in welke stok waar moet komen. De Scafell 300+ heeft ook nog eens een handige ruime voorbouw om te kunnen zitten en voor bagage. De tent is ontwikkeld om te presteren onder alle weersomstandigheden en is zeer geschikt voor fietsers, wandelaars en andere kampeerders die gewicht en pakmaat tot een minimum willen beperken.

– Buitendoek: ProTex 70D Polyester
– Binnendoek: Ademend Polyester
– Grondzeil: 70D Polyester
– Stokken: Aluminium Powerlite
– Gewicht: 2,9 kg
– Pakformaat: 48 x 17 x 17 cm (lxbxh)

Bekijk deze tent op onze webshop!

Kom langs op onze tentenafdeling om deze en nog vele andere modellen te bekijken!