Thule fietsendragers

Bij Pauw recreatie bent u ook aan het juiste adres voor de aankoop en/of montage van een fietsendrager op uw caravan. Wij hebben fietsendragers voor zowel achterop de caravan, als ook voorop de dissel van uw caravan.

Om te bepalen wat voor u de meest ideale oplossing is zijn er een aantal punten waar u rekening mee dient te houden;
– Hoeveel fietsen wilt u gaan meenemen en wat wegen deze fietsen per stuk. Kunt u het gewicht van de fietsen nog verminderen,
door bijv. de accu van uw elektrische fiets te verwijderen.
– Wat is op dit moment de kogeldruk van uw caravan. De ideale kogeldruk is een gewicht van ongeveer 75kg. Hoe laadt u nu de caravan,
zijn er bepaalde zware bagagestukken die u kunt verplaatsen om zo de kogeldruk te beïnvloeden.
– Is er voldoende ruimte op de dissel om een fietsendrager te plaatsen.
– Is de achterwand van uw caravan geschikt om een fietsendrager aan te monteren. Bij twijfel kunt u bij uw dealer informeren.
– Wat is de lengte van uw caravan, bij caravans boven de 6m opbouw lengte kan een fietsendrager achterop een negatief effect hebben
op het rijgedrag van de caravan.

De fietsendragers voorop zijn er in verschillende soorten. Er zijn vaste en kantelbare fietsendragers. Het maximale gewicht wat op deze fietsendragers geplaatst mag worden is 50kg. LET OP!! er zijn ook fietsendragers die minder mogen dragen, informeer hier naar voordat u een fietsendrager aanschaft. Er zijn ook disselhulpstukken verkrijgbaar die u op de dissel monteert van uw caravan. Hier kunt u de fietsendrager op plaatsen welke u normaal op de trekhaakkogel van uw auto plaatst.

De volgende fietsendragers voor op de dissel worden door Pauw Recreatie standaard gemonteerd of zijn in onze shop verkrijgbaar:

– Thule Caravan Superb Short Version
– Thule Caravan Superb
– Enduro BC260 Black/Aluminium

Fietsendragers voor achterop de caravan hebben wij in verschillende uitvoeringen. De verschillen zitten in het draagvermogen, of de bevestiging op de achterwand. Tevens zijn er fietsendragers verkrijgbaar met een lift. Bij dit type fietsendrager kunt u de wielgoten van de fietsendrager laten zakken, u hoeft de fiets dan niet zo hoog op te tillen om hem op de fietsendrager te plaatsen. De fietsendragers die wij standaard monteren zijn de:

– Thule Elite G2
– Thule Elit G2 One Bike
– Thule Lift V16 ( hand of elektrisch bediend )

Bij twee elektrische fietsen adviseren wij altijd één fiets voor en één fiets achterop te plaatsen. Dit in verband met het hogere gewicht ten opzichte van gewone fietsen zonder elektrische trapondersteuning.