Ski & Snowboard onderhoud Heerhugowaard

Als erkend wintersportspecialist zorgen wij er ook dan weer voor dat uw ski’s en of snowboard klaar zijn voor de wintersport.  U kunt  uw skimaterialen weer brengen voor onderhoud!

Salomom ski

EWS erkende wintersport spec

Ski onderhoud Heerhugowaard
De staalkanten van uw ski’s of board zorgen voor houvast op de helling en een goede sturing. Sneeuw (vooral harde sneeuw) maakt de kanten snel bot. Na twee weken wintersport is er van de oorspronkelijke scherpte soms maar 40% over. Dit kan, op wat hardere piste, een onzeker gevoel geven. Voor het carven zijn scherpe staalkanten en slijpen dus onontbeerlijk.
De veer in de binding verloopt na enige tijd. Om de binding op tijd open te laten gaan (dus niet te vroeg en zeker niet te laat) is het van belang om dit 1 keer in de 2 jaar te testen. Onze computergestuurde afstelmachine heeft daarvoor een aantal gegevens nodig o.a gewicht en skivaardigheid. Met deze gegevens en met één van uw skischoenen kan de binding dan veilig worden afgesteld. Zowel het teenstuk als de hakautomaat worden door de machine getest. Wij bevelen u aan om de binding van een kinderski ieder jaar te controleren omdat het gewicht en de lengte van uw kind(eren) per jaar erg veranderd. Afstellen is belangrijk voor uzelf!
De staalkanten worden door het gebruik minder scherp. Daardoor heeft de ski minder grip op de sneeuw (het of ijs!) waardoor het weg “rutschen” ontstaat. Om weer scherpe kanten en een vlakke onderkant te krijgen dient het materiaal eerst geslepen te worden op de band- en steen slijpmachine. De structuur in het belag wordt dan opnieuw aangebracht waarna een automatische disc-slijpmachine de staalkanten van ski’s of snowboards aan de onderzijde aan de zijkanten vlijmscherp slijpt.
Het in de was zetten van ski’s/boards vormt een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Dat een goede behandeling loont, merkt u op de piste meteen: de ski’s (het board) glijden beter en draaien lichter. Het waxen is om de poriën van het belag op te vullen. De finishing polish gebeurt door de 2e borstel op het apparaat, deze borstelt de wax goed uit.
Zitten er putjes en/of “strepen” in de ski dan moet dit worden opgevuld met nieuw belag (dit opvullen kan dus niet door waxen worden opgelost!). Het belag wordt weer egaal en dient daarna nog geslepen en gewaxt te worden.
Bij de Prof tuning wordt de ski/board na het slijpen op de machine handmatig (in een door u gewenste hoek) nageslepen en gepolijst met diamant. Op deze wijze krijgt u een vlijmscherpe staalkant welke standvastiger en volledig braamloos is. De ski of het board wordt daarna met de hand heet gewaxt zoals de profs dit doen. U kunt dan ook aangeven welke wax u wilt toepassen. De opbouw van de waxlagen is erg belangrijk voor de standvastigheid van de wax onder de ski. De poriën worden meerdere malen voorzien van hete wax die goed in de structuur trekt en waar u lang plezier van heeft.
3 Sterren basisbeurt: Schoonschuren, kanten slijpen, afbramen en waxen.
Prijs ski: € 14.95
Prijs Snowboard: € 29.95
(Bij aanleveren snowboard zonder binding € 5,- korting!)

4 Sterren completebeurt: Schoonschuren, tuning, profielslijpen, kantslijpen, afbramen en waxen.
Prijs ski: € 19.95
Prijs Snowboard: € 34.95
(Bij aanleveren snowboard zonder binding € 5,- korting!)

5 Sterren prof behandeling: (alleen ski) Schoonschuren, afbramen, profielslijpen,
kantslijpen onder gewenste hoek (tuning) , belag herstellen, vlak schuren en waxen.
Prijs ski: € 29.95
Prijs Snowboard: € 44.95
(Bij aanleveren snowboard zonder binding € 5,- korting!)

Afstellen bindingen: Het teenstuk en de hakautomaat worden door de computer gestuurde machine getest.
Prijs: € 16.95

Waxen ski/snowboard: € 7,95