SMART-Trailer

Het SMART-Trailersysteem

Gaat u graag op reis met de caravan? Dan weet u als geen ander dat er veel bij komt kijken om veilig en comfortabel op uw bestemming aan te komen. Het SMART-Trailer systeem verhoogt de rijveiligheid en draagt daardoor bij aan een prettige en ontspannen reis.

 

Hoe werkt het?

Het SMART-Trailersysteem zorgt ervoor dat u altijd op de hoogte bent van de status van uw trailer of caravan. De E-Connect is de basis van het SMART-Trailer systeem en wordt in uw caravan geïnstalleerd. Met de SMART-Trailer app koppelt u uw smartphone aan de caravan. Via de app kunt u zowel tijdens de reis als bij aankomst de status van uw caravan gemakkelijk aflezen.

 

Wat is de SMART-Trailer?

De SMART-Trailer bestaat uit verschillende modules met elk een apart doel. De modules bestaan uit verschillende sensoren en zijn met elkaar te combineren. Zo kunt u bijvoorbeeld met de E-Level op elk moment aflezen of uw caravan waterpas staat. Met de E-Pressure bent u altijd op de hoogte van de bandenspanning van uw caravan. Andere modules die in de toekomst beschikbaar komen zijn onder andere de kogeldruk, track-en-tracemodule en de thermometer. Informeer naar de mogelijkheden in onze werkplaats of bekijk op 5 juni 2017 de demonstratie in onze showroom.

1. E-Connect
De -Connect is het centrale brein van het SMART-Trailer-systeem. Het regelt de sensoren, en verzorgt de stroomvoorziening van de sensoren. U koppelt uw smartphone of tablet via Bluetooth met de E-Connect; zonder de E-Connect werkt het systeem niet. Alle andere modules sluit u aan op de E-Connect en verschijnen er overzichtelijk in uw app bij. De E-Connect is beschikbaar vanaf begin april bij onze dealers.

2. E-Level
Vindt u het telkens heen en weer lopen tussen uw waterpas en uw neuswiel om te zien of uw caravan, camper of aanhanger goed staat ook zo onhandig en vervelend? Met de E-Level kunt u vanuit de auto op uw telefoon zien of uw caravan, camper of aanhanger links-rechts waterpas staat en voorkomt zo het te ver doordraaien van de steunen. De E-Level is beschikbaar vanaf begin april bij onze dealers.

3. E-Pressure
Hoe vaak controleert u uw bandenspanning? Wist u dat u met een verkeerde banden spanning onnodig veel brandstof verbruikt en de kans op een klapband aanzienlijk toe neemt? Met de bandenspanningsbox bent u altijd op de hoogte of u de juiste bandenspanning heeft. De E-Pressure kan in veel gevallen een klapband zien aankomen en waarschuwt u op tijd. De E-Pressure zal vanaf juni 2017 beschikbaar zijn bij onze dealers.

4. E-Mountain
Met de E-Mountain gaat u veilig op weg in de bergen en bent u altijd op de hoogte van de hellingshoek van een helling. Dit is bij het afdalen nuttige informatie, hierdoor weet u of uw oplooprem onbedoeld geactiveerd wordt. Ook kunt u met de E-Mountain uw huidige hoogte bepalen en dus zien hoe hoog uw camping gelegen is. De E-Mountain zal vanaf juni 2017 beschikbaar zijn bij onze dealers.

5. E-Load
Als uw caravan, camper of aanhangwagen niet de juiste kogeldruk heeft kan dit leiden tot overbelasting van de achteras van uw auto of uw caravan en uw aanhanger kan sneller slingeren. Wist u dat rijden met een onjuiste kogeldruk zelfs niet is toegestaan? Met de E-Load kunt u in de app de kogeldruk aflezen van uw caravan, camper of aanhangwagen. De E-Load zal later dit jaar beschikbaar zijn bij onze dealers.

6. App
De SMART-Trailer-app is beschikbaar voor iOS en Android. De app geeft u alle informatie van de boxen. Een overzichtelijk menu geeft u toegang tot alle aangesloten modules. Ook ontwikkelen we een speciale “Drive Mode” die u tijdens het rijden kunt gebruiken. Met één blik weet u zeker dat alle veiligheidsaspecten in orde zijn. De app krijgt u gratis bij uw E-Connect.

Gratis te downloaden