Informatie automatische digitale schotelantennes.

Voor de montage van een volledig automatische en digitale schotelantenne op uw caravan bent u bij Pauw Recreatie ook op het juiste adres.

De schotelantennes worden op het dak van uw caravan gemonteerd en een bedieningspaneel wordt in uw wagen gemonteerd. Wanneer u op de camping aankomt en de wagen op zijn plek heeft neergezet, is een druk op de knop genoeg om binnen een minuut beeld te hebben op uw TV. Wanneer u overschakelt naar een andere zender is het de goedkopere automatische schotels noodzakelijk handmatig de juiste satelliet te selecteren. Bij de duurdere schotels gaat ook dit geheel automatisch.

Om het signaal wat de schotelantenne ontvangt geschikt te maken voor de TV heeft deze een receiver nodig. Deze receiver wordt tussen de schotelantenne en de TV aangesloten. In deze receiver stopt u een smartcard. De smartcard schaft u aan bij een Canaldigitaal dealer en dient geactiveerd te worden. Afhankelijk van het abonnement wat u afsluit bij Canaldigitaal, ontvangt u een bepaald zenderpakket. Indien u geen abonnement afsluit kunt u alleen Nederland 1, 2 en 3 en een bepaald aantal vrije zenders ontvangen. Meer informatie over Canaldigitaal abonnementen en zenderpakketten vindt u bij canal digitaal

Let op! Sommige receivers werken met een CI module. Dit is een hoesje waar de smartcard ingeschoven moet worden, voordat hij in de receiver past. Informeert u dus altijd bij de aanschaf van een receiver of deze CI module noodzakelijk is en of hij bij de receiver meegeleverd wordt.

Pauw recreatie heeft 2 merken automatische schotelantennes in het assortiment. Dit zijn de Teleco en de Oyster. Dit zijn gerenommeerde merken met een goede prijs kwaliteitsverhouding. Van Teleco kunnen we 3 verschillende types leveren, welke zowel in 65cm als in 85cm verkrijgbaar zijn.

teleco-telesat-2 teleco-flatsat-classic teleco-skew-easy-smart
Teleco Telesat 2 Teleco Flatsat Classic
Teleco Skew Easy Smart

Van Oyster kunnen we 2 verschillende types leveren, de Oyster Vision is leverbaar in 65cm en 85cm. De Oyster Vision CI Skew Internet is alleen in 85cm leverbaar.

oyster-vision oyster-internet
Oyster Vision Oyster Vision Skew Internet
De Oyster Vision is ook leverbaar in een uitvoering welke niet alleen geschikt is voor satelliet ontvangst, maar ook voor internet ontvangst. U heeft dan overal waar u staat hetzelfde gemak als wat u thuis heeft en bent niet afhankelijk van WIFI. De Oyster CI Skew Internet wordt geleverd met een “iLNB” en Skew unit.

De iLNB is geschikt voor ontvangst van internet alsmede TV signalen.
Deze iLNB heeft 2 coaxaansluitingen: 1 voor het ontvangen van de signalen en 1 voor het verzenden van signalen. Dit betekend dat er ook 2 coaxkabels bij u in de caravan of camper binnen komen. Het internet signaal alsmede de regionale TV zenders worden uitgezonden via de Astra 3 satelliet op 23,5 East. Indien u een van deze zenders selecteert of de optie internet aanklikt draait de Oyster automatisch naar deze satelliet toe. Nadeel van deze Astra3 positie is dat deze satelliet wat zwakker is zodat het internet gebied wat kleiner is dan het gebied waarin u tv kijkt. Omdat er gebruik gemaakt wordt van 2 verschillende satellietposities is het dus niet mogelijk om gelijktijdig TV te kijken en te internetten.

De Oyster internet unit wordt compleet geleverd met iLNB, receiver en modem.
Dit modem wordt aangesloten op uw computer.

Dekkingsgebieden Oyster schotelantennes

signaal-sterkte-oyster signaal-sterkte-internet-oyster
Rood = Oyster  65cm Dekkingsgebied internet Oyster CI Skew Internet
Zwart = Oyster 85 cm
Wij kunnen schotels leveren van 65 cm of 85 cm doorsnede. Een 65 cm schotel is geschikt voor gebruik in Noordelijk Europa, gaat u naar het zuiden dan zullen wij altijd een 85 cm adviseren. De meerprijs van 85 cm ten opzichte van de 65 cm is slechts € 100,00. Bij twijfel adviseren wij altijd voor de 85 cm te gaan.

Informatie volledig

digitale schotenantennes

Gewicht Hoogte  Diameter (bxh) Garantie
Teleco Telesat 2 / 65cm 9,0 kg 19 cm 63 x 59 cm 2 jaar
Teleco Telesat 2 / 85 cm 10,6 kg 20,2 cm 85 x 78 cm 2 jaar
Teleco Flatsat Classic 65cm 9,0 kg 15 cm 63 x 59 cm 2 jaar
Teleco Flatsat Classic 85cm 10,8 kg 17 cm 85 x 78 cm 2 jaar
Teleco Flatsat Skew Easy 65 cm 10,8 kg 17,5 cm 63 x 59 cm 2 jaar
Teleco Flatsat Skew Easy 85 cm 12,0 kg 19,5 cm 85 x 78 cm 2 jaar
Oyster Vision 65cm 14,0 kg 22 cm 65 cm 3 jaar
Oyster Vision 85cm 15,0 kg 22 cm 85 cm 3 jaar
Oyster CI Skew Internet 17,0 kg 22 cm 85 cm 3 jaar