Informatie onderhoud caravans

Jaarlijks gaan duizenden mensen met hun caravan op vakantie.
De vakantiepret begint voor de meeste mensen al maanden van te voren bij het uitzoeken van de plek waar de reis naar toe gaat. En het bespreken van de camping. Een punt wat helaas nog door vele mensen vergeten wordt, is het op tijd een afspraak te maken voor een Bovag controlebeurt voor de caravan. Want hoe vervelend is het niet, als je onderweg of tijdens je vakantie geconfronteerd wordt met een probleem. Dit geeft naast de tijd die u er aan kwijt bent, een hoop stress, irritatie en ongemak. Iets waar u zeker in uw wel verdiende vakantie helemaal niet op zit te wachten.

Caravan onderhoud; plan het op tijd!

 

Het kampeerseizoen is begonnen en de vraag naar onderhoudswerk aan de caravans is gestegen. De planning voor het maken van afspraken is daardoor al behoorlijk vol gelopen. Daarom ons verzoek: bent u voornemens om onderhoud te laten doen aan uw caravan? Meld het dan tijdig, zodat we u op het gewenste moment in kunnen plannen.

Uw caravan of vouwwagen winterklaar?

 

Weet u al dat wij een speciale winterservice verlenen?
De haal- en brengservice met de winterstalling van de Boekel en Stalling31 aan de Hasselaarsweg en Middenweg te Heerhugowaard. Wij zorgen dat uw caravan of vouwwagen van en naar de stalling wordt gebracht. Makkelijk als u uw recreatievoertuig in de winter laat onderhouden/repareren of een schade herstellen.
Daarnaast kunt u in de periode 1 november 2022 tot 28 februari 2023 profiteren van 15% winterkorting op een Bovag onderstel of onderhoudsbeurt.
Meer informatie hierover op pauwrecreatie.nl, telefonisch 072 -5741069 of bij de balie van onze werkplaats.
Bovag onderstelbeurt:

Tijdens de onderstelbeurt wordt de vouwwagen of caravan op alle punten gecontroleerd welke nodig zijn om veilig met de wagen te rijden en te kamperen. Wij komen bij deze beurt niet in de wagen.

De punten welke gecontroleerd worden zijn:
– Het complete onderstel (rijdend en remmend gedeelte, bevestiging van opbouw/ vloer/ chassis)
– Verkeersverlichting
– Gassysteem onder druk zetten en controleren op lekkage, en de gasslang/ drukregelaar controleren op leeftijd.
– Remmentest incl. remmentest verslag.

De prijs van de Bovag onderstelbeurt bedraagt € 225,- incl. BTW
(excl. klein materiaal, milieubijdrage, en (eventueel) zelfborgende flensmoeren)

Bovag onderhoudsbeurt:

Tijdens de Bovag onderhoudsbeurt worden dezelfde punten gecontroleerd als de onderstelbeurt. Maar dan gaan we ook diverse zaken in de caravan controleren.

De punten welke gecontroleerd worden zijn:
– Punten gelijk aan Bovag onderstelbeurt.
– In de caravan het gassysteem (kachel, koelkast, gasstel)
– In de caravan het elektrisch systeem (zowel 220V als 12Vsysteem en werking/niveau vloeistof van de accu)
– Watervoorziening (droog)
– Globale vochtmeting. Ter controle op lekkage tussen de wand, met vochtschade als gevolg.
– Remmentest incl. remmentest verslag

De prijs van de Bovag onderhoudsbeurt bedraagt € 325,- incl. BTW
(excl. klein materiaal, milieubijdrage, en (eventueel) zelfborgende flensmoeren)

Indien alle controle punten in orde bevonden, of hersteld zijn, ontvangt u een Bovag goedkeuringssticker op uw caravan, en een Bovag keuringsrapport. Waarmee u tijdens bijvoorbeeld een verkeerscontrole of op verzoek van de camping kunt aantonen dat uw wagen in goede en veilige staat is.

Vochtmeting:

Tijdens een vochtmeting wordt er met een digitale vochtmeter de luchtvochtigheid op 33 verschillende punten in de caravan gemeten. Hiermee wordt er gecontroleerd op eventuele lekkage van buitenaf. Het vocht blijft tussen de wanden in de isolatie zitten en zal het houtwerk na verloop van tijd aantasten. Met grote reparatiekosten tot gevolg. Alle fabrikanten verplichten u daarom bij aanschaf van een nieuwe caravan, elk jaar een vochtmeting uit te laten voeren. Hiermee verlengt u de garantie op vochtschade weer met 1 jaar tot aan het einde van deze verlengde garantieperiode.

Kosten voor een standaard vochtmeting zijn € 75,-

Let op!

Kosten Eriba vochtmeting zijn € 100,00
(Dit is inclusief het door Eriba verplichte impregneren van de bodem)

Kosten Knaus vochtmeting zijn € 85,00
(Dit is inclusief het door Knaus verplichte impregneren van de bodem, en keuringsticker voor in het service/onderhoudsboekje)