Hydraulische Levelsystemen.

Pauw Recreatie is officieel dealer van E&P hydraulische levelsystemen.

E&P is een Nederlands bedrijf wat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en produceren van hydraulische levelsystemen voor zowel caravans als campers. Pauw Recreatie monteert alleen de systemen voor caravans. De systemen passen in principe onder elke caravan, ook als er al  een mover gemonteerd is. Het systeem werkt volledig hydraulisch, de hydraulische pomp werkt op 12V via een accu (niet bij systeem inbegrepen).

Er zijn 2 soorten hydraulische levelsystemen leverbaar.

  •  E&P levelsysteem Compact
  •  E&P levelsysteem Basis.
Levelsystemen

Het levelsysteem Compact bestaat uit: 2 hydraulische assteunen, een hydraulische pomp, en een besturingsunit. Onder de middenas van de caravan worden 2 hydraulische assteunen aangebracht die vanaf een bedieningspaneel aangestuurd worden. Dit gebeurt middels drukknoppen net zolang tot dat u bepaalt dat de caravan over de as waterpas staat. Daarna kunt u door het neuswiel in/ uit te draaien de caravan in de lengterichting waterpas zetten. Als laatste draait u de steunpoten uit om de caravan te ondersteunen.

Let op!!
Probeer nooit uw caravan waterpas te zetten doormiddel van het verder in- of uitdraaien van de steunpoten. Hierdoor kunnen er niet alleen defecten ontstaan aan de steunpoten, maar dit geeft ook zeer grote spanning in het chassis, de carrosserie en de bodemplaat van uw caravan. Dit kan leiden tot bv:

krakende geluiden bij het lopen door de caravan;
slecht sluitende deurtjes van kasten en/of koelkast;
of zelfs scheurvorming in de carrosserie.

– Eigen gewicht zonder accu 20 kg
– Maximaal gewicht caravan 2300 kg
– Aantal steunen 2
– Niet volledig automatisch

Het levelsysteem Basis bestaat uit 2 hydraulische assteunen, 4 hydraulische steunpoten, hydraulische pomp, en een besturingsunit. Onder de middenas worden 2 hydraulische assteunen geplaatst. De standaard steunpoten worden vervangen voor steunpoten met hydraulische cilinders. Wanneer u op de camping aankomt, en de caravan op de juiste plek heeft gezet is 1 druk op de knop voldoende om uw caravan binnen 2 minuten waterpas en volledig gestabiliseerd neer te zetten. Doordat het systeem de steunpoten paarsgewijs bedient voorkomt u grote spanningen in de bodemplaat, chassis, en carrosserie. Mocht het zo zijn dat na een tijdje staan blijkt dat de caravan niet meer 100% waterpas staat, kunt u gemakkelijk handmatig via de besturingskast de assteunen of steunpoten bijstellen.

– Eigen gewicht zonder accu 20 kg
– Maximaal gewicht caravan 3500 kg
– Aantal steunen 6
– Volledig automatisch

Als extra accessoire is er voor de E&P levelsystemen een handmatige noodbediening verkrijgbaar. Met deze noodbediening kunnen de poten handmatig ingetrokken worden bij een elektrische storing in het levelsysteem. Denk hierbij aan lege/defecte accu, verbrand relais e.d. Het werkt dus NIET als er onvoldoende olie in het systeem zit.