Gassystemen

Bij Pauw Recreatie hebben wij verschillende gassystemen voor uw caravan wat het kamperen nog comfortabeler maakt. Zo hebben wij systemen die automatisch overschakelen naar een tweede gasfles wanneer een gasfles leeg is, zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Of  systemen waarmee u tijdens het rijden uw gasfles open mag houden, u kunt dan lekker alvast de kachel aanzetten onder het rijden op weg naar de wintersport. Maar ook een filter welke uw gassysteem zoals kachel, koelkast e.d. beschermt tegen vervuiling bij gebruik van LPG.

Met de DuoControl kunt u twee gasflessen tegelijk aansluiten. Het systeem zal automatisch overschakelen naar de volle gasfles, wanneer de gasfles leeg is. Afhankelijk van de ruimte kunt u kiezen voor horizontale of verticale montage. In combinatie met de afstandsindicator kunt u zien welke fles er gebruikt wordt en hoe vol deze gasfles nog is. Tevens zit er bij de afstandsindicator een EisEx bij, deze voorkomt bevriezing van de DuoControl tijdens vorst. De huidige DuoControls zijn voorzien van een crashsensor. Wanneer u ook gebruik maakt van hogedrukslangen met slangbreuk beveiliging mag u met dit systeem rijden met de gasflessen open.
Met de MonoControl mag u rijden met de gasfles open. U kunt de MonoControl uitbreiden met de DuoComfort. U kunt dan u twee gasflessen tegelijk aansluiten en zal het systeem automatisch overschakelen naar de volle fles, zodra een gasfles leeg is. Afhankelijk van de ruimte kunt u kiezen voor horizontale of verticale montage. Met de afstandsindicator kunt u zien welke fles in gebruik is en hoeveel gas er nog in deze gasfles zit. Tevens zit er dan een EisEx bij, welke bevriezing van de MonoControl voorkomt tijdens vorst.
Als extra accessoire is er een afstandsindicator verkrijgbaar voor de Truma DuoControl, MonoControl en DuoComfort. Met deze afstandsindicator kunt u in uw caravan zien hoeveel gas er nog in de fles zit. Tevens kunt u met de afstandsindicator de EisEx inschakelen. De EisEx wordt in de Duo Control of MonoControl geplaatst en wanneer hij wordt ingeschakeld verwarmt deze (elektrisch). Zo beschermd hij de Duo- of MonoControl tegen bevriezing.
Het Truma gasfilter beschermt gasdrukregelaar en kranen tegen verontreiniging en oliesmeer. Het gasfilter wordt voor de gasdrukregelaar gemonteerd. Hij filtert verdampingsresten (olie-aërosolen) uit de gasstroom voordat deze neerslaan en de regelaar verstoppen. Dit tot 99 % (gangbare papierfilters filteren in dit bereik hoogstens 30 %) voor een perfecte werking en een lange levensduur. De filters zijn los verkrijgbaar en vervangbaar.
De hoge drukslangen zonder slangbreuk beveiliging zijn ideaal voor veilig stationair gebruik van de gasinstallatie. Zij zijn leverbaar in de lengtes 450 mm en 750 mm.
U heeft de keuze uit zes verschillende aansluitingsuitvoeringen.

De veilige hoge drukslangen met slangbreuk beveiliging zijn voorgeschreven voor het verwarmen tijdens het rijden. De originele Truma hoge drukslangen met slangbreuk beveiliging voldoen aan alle eisen, welke in verschillende landen van Europa gelden.
De hoge drukslangen zijn leverbaar in de lengtes 450 en 750 mm. U heeft de keuze uit zes verschillende aansluitingsuitvoeringen. Vanzelfsprekend mogen deze hoge drukslangen met slangbreuk beveiliging ook, in stationair gebruik, voor meer veiligheid worden ingezet.