Caravan accessoires

Op vakantie moet u kunnen uitrusten. Een goede uitrusting helpt daarbij! Daarom hebben wij een breed assortiment aan caravan accessoires van de betere recreatiemerken. In de vakantiewinkel vindt u precies wat u nodig heeft.

De perfecte caravanmatras.

U zoekt de perfecte matras voor uw caravan?
Voor de perfecte caravanmatras met een gegarandeerd goede vakantienachtrust moet u bij Maatwerkmatrassen.nl zijn.

Door onze jarenlange ervaring met caravans, campers en boten kunt U gerust op reis. Wij weten aan welke specifieke eisen caravanmatrassen moeten voldoen en houden er rekening mee dat ze in andere omstandigheden worden gebruikt.

Bij een caravanmatras zijn onderstaande punten belangrijk:

⁃    Gewicht; het (licht)gewicht van de matras speelt een grote rol
⁃    Ventilatie en vochtafvoer; in warme streken worden hieraan hoge eisen gesteld
⁃    Hygiëne; de matrassen kunnen door de afwijkende vormen niet gekeerd worden
⁃    Levensduur; die is korter dan thuis, vervanging is eerder noodzakelijk.

maatwerkmatras

Pauw Recreatie leverancier van Zibro kachels:

Keuzeplan Zibro

kouskachels laserkachels

Pauw Recreatie leverancier van Qlima kachels:

Sommige ruimtes lijken nooit echt warm te worden, hoe hoog je de cv ook zet. Met gericht bijverwarmen met een verplaatsbare kachel wordt het toch behaaglijk. Tegen lagere energiekosten.

Wanneer je een ruimte slechts voor enkele uren wilt verwarmen, ben je voordelig uit met bijverwarmen. Een cv-installatie presteert op dit punt minder goed omdat hij relatief langzaam op temperatuur komt en het hele huis verwarmt. Met gericht bijverwarmen bespaar je mogelijk tot 500 euro op je jaarlijkse energierekening. Bovendien voelt de directe warmte van een petroleum- of laserkachel aangenaam. Zo creëer je in een handomdraai een warme keuken voor het ontbijt of een werkbare temperatuur in de garage. Ook uw (voor) tent kunt u prima verwarmen met een Qlima kachel.

Gouden gloed:
Moderne petroleumkachels met kousmechanisme stralen nog altijd een nostalgisch gouden gloed uit. Hun eenvoud draagt bij aan de charme; ze werken zonder afvoer, leidingen of elektriciteit. Daardoor zijn ze ook geschikt voor ruimtes zonder stroomvoorziening, zoals een tuinhuis. Een petroleumkachel springt zuinig om met energie. Zelfs bij een lage vlam geeft de kachel voldoende warmte. Turbokachels benutten dankzij een dubbele verbranding vrijwel alle brandstof waardoor ze een rendement halen van bijna 100 procent. De modellen hebben verschillende veiligheidswaarborgen, zoals een kinderslot en omvalbeveiliging. Bij onvoldoende ventilatie slaan ze automatisch af. Alleen bij het aansteken en doven is een zweem petroleumgeur waar te nemen, vergelijkbaar met het uitblazen van een kaars. Verder werken de kachels reukloos.

Laserkachels:
Een laserkachel is een petroleumkachel met elektronisch gestuurde brander. Afvoer en leidingen zijn bij deze kachels niet nodig, wel elektriciteit. Hierdoor bieden ze extra comfort. Je kunt bijvoorbeeld de temperatuur tot op de graad nauwkeurig regelen en vooraf het tijdstip van aan- of uitschakelen instellen. In tegenstelling tot een cv komt een laserkachel snel op temperatuur. Sommige modellen hebben een boosterstart die met extreme kou tijdelijk meer warmte kan geven. Een model met vriesstand springt automatisch aan zodra de temperatuur onder nul komt. Handig voor ruimtes waar ‘s winters leidingen kunnen bevriezen.

Hoog rendement:
Afhankelijk van het model verwarmt een laserkachel een kamer van 40 m3 tot een ruimte van 250 m3. Hij kan daardoor als hoofdverwarming in de woonkamer dienen in het voor- en najaar, als het pas later op de avond kil wordt. Op die dagen hoeft de cv niet aan. Een laserkachel heeft meer functies om extra energie te besparen. Wanneer de temperatuur in de ruimte afwijkt van de ingestelde temperatuur, past de kachel in de spaarstand zelf het verbrandingsniveau aan. Een kachel met spaarstand schakelt zichzelf ook uit wanneer het drie graden warmer is dan de ingestelde temperatuur. Een model met een bewegingssensor zorgt voor extra besparingen. Een kachel met deze voorziening gaat lager branden als er 10 minuten geen beweging is in de ruimte. De investering in een laserkachel verdient zich doorgaans binnen twee jaar terug.

Bekijk hier een film over de Qlima kachels.

Ook in onze kampeerwinkel de keramische kachels van Eurom.

Niet alleen thuis, maar ook juist op uw vakantieverblijf loopt u het risico op diefstal van uw waardevolle spullen. Een vouwwagen, caravan of camper is immers minder goed beveiligd dan een woning, iPads, iPhones, camera’s en andere kostbaarheden zijn een gewilde buit voor inbrekers. Waar laat u deze waardevolle spullen achter als u bijvoorbeeld naar het strand gaat of een stad bezoekt?
U kunt het gelegenheidsinbrekers moeilijker maken door uw spullen veilig op te bergen in een kluis. Daarom heeft Salvus de recreatiekluis ontwikkeld.

De Salvus recreatiekluis is vervaardigd van plaatstaal en heeft een scharnierend kluisdeksel. Standaard wordt de kluis geleverd met een montageset waarmee u de kluis kunt verankeren aan de vloer in een opbergruimte van uw vouwwagen, camper of caravan.
Optioneel kunt u ervoor kiezen om de kluis te bevestigen met een kabel met hangslot. Dit hangslot is ook zeer geschikt wanneer u de kluis bijvoorbeeld in uw auto wilt plaatsen.

Specificaties:

Vervaardigd van plaatstaal
Buitenmaat (hxbxd): 155 x 310 x 237 mm
Binnenmaat (hxbxd): 125 x 292 x 220 mm
Scharnierend kluisdeksel
Sleutelslot met 2 sleutels
Inclusief montageset en -handleiding
Optioneel: kabel met hangslot.